Het huis en dergelijke van de familie Kaatman Het huis en dergelijke van de familie Kaatman

Wij hebben ons huis gekocht in 1992, hiervoor woonden we in Doetinchem aan de Holterweg. We waren naar een badkamer op zoek voor ons huis in Doetinchem toen we toevallig bij een makelaar dit huis zagen. We zijn meteen met de makelaar wezen kijken en hebben het die avond nog gekocht. Het was een oud huis (1930) van het type dorpsboerderij met naar ons idee karakter. Voor ons was het liefde op het eerste gezicht alhoewel er best het een en ander aan opgeknapt en gemoderniseert moest worden. Het huis bestaat uit: een ruime kelder ingericht als slaapkamer, een woonkamer, een eetkamer, een slaapkamer, een woonkeuken, een kinderkamer, gang met trap naar 1e verdieping met 4 slaapkamers en een 2e badkamer, een trap naar de zolder met een zolderruimte en een slaapkamer. De eetkamer wordt vooral gebruikt voor huiswerk maken e.d. Aan de achterkant zit de stal met daarboven een grote zolder. Buiten staat nog een carport, een houtopslagruimte, twee tuinhuisjes en een kippenhok met ren.


Wij hebben de hele binnen en buitenkant geschilderd, meerdere kozijnen, deuren en windveren vernieuwd, het huis rondom geschilderd, de benedenslaapkamer omgebouwd tot studeerkamer, een schouw gemaakt in de eetkamer, CV aangelegd, houtkachels geplaatst, een carport gebouwd, een houtopslag gebouwd, een nieuwe keuken gemaakt, een badkamer boven gemaakt, de badkamer beneden vernieuwd, een stook en speelruimte gemaakt op de zolder van de stal, een vaste trap naar de zolder van het huis gemaakt en hier een slaapkamer gemaakt. In verband met de huidige vaste plaatsing van vier pleegkinderen en daarnaast weekendopvang willen we de stal nog verbouwen tot 2 slaapkamers met een doucheruimte.
Zolderkamer Zolderkamer

De kinderen hebben boven ieders hun eigen kamer.
Kamer Suzan Kamer Suzan

Rondom het huis is alles veranderd en aangepast door de tuin geheel op nieuw in te richten en door het aanleggen van het nodige straatwerk. Vrijwel alles is door onszelf gedaan met hulp van de familie, buurman Henk en vrienden.


De achterkant van het huis bij nacht in de winter


Voor het vervoer maken wij sinds kort gebruik van een 9 persoons Ford Transit en een Peugeot 206SW. De Transit is ideaal voor ons en wordt als zakelijke auto door mijn werkgever Vion ter beschikking gesteld.
Ga naar de pagina van Hanny Ga naar de pagina van Gerrit Jan
Ga naar de pagina van Jeroen Ga naar de pagina van Marleen
Ga naar de pagina van Suzan Ga naar de pagina van Casper
Ga naar de pagina van de huisdieren Ga naar ons fotoalbum
Ga naar de pagina met plaatjes van huis en vervoer Ga naar ons prikbord
Onze woonplaats Etten Terug naar het begin
De pagina is op 2 september 2010 bijgewerkt